Diferite Wind Nipple Beliung și apă gura de scurgere care a avut loc în Wonggiri

Kawan GNFI, un fenomen natural sub formă de apă care a apărut în lacul de acumulare Gajah Mungkur, Wonogiri, Java Centrală, a fost discutat pe larg pe rețelele de socializare. Vârtejul care a avut loc deasupra rezervorului a avut loc ieri, miercuri (20.01.2021), în jurul orei 16.00.

Publicul larg a crezut că a fost o trahee, dar în conformitate cu Agenția Națională de Aviație și Spațiu (LAPAN), există o diferență fundamentală între gura de scurgere de apă și sfarcurile târnăcop.

Cercetătorul centrului LAPAN pentru Știință și Tehnologie Atmosferică (PSTA), Erma Yulihastin, a explicat despre diferența dintre gura de scurgere a apei și sfârcurile târnăcopului. Ambele pot fi identificate de la conexiunea sa cu mass-media de apă găsite la bază.

Forfecarea vântului sau tornadele mici, au viteza vântului și daunele la intervale sub scara F-2 (Fujita-2). Astfel, sfârcul târnăcopului are o traiectorie mai mică de un kilometru, cu o durată de sub o oră.

În timp ce gura de scurgere de apă este o tornadă care este conectat la apă și are o scară micro. În mod unic, acest fenomen natural poate apărea numai pe apă, ar fi în lacuri, iazuri, râuri, baraje, golfuri, etc.

Factorii care alcătuiesc gura de scurgere a apei
Explicat Erma, există mai mulți factori care alcătuiesc gura de scurgere de apă. Unii dintre acești factori sunt temperatura, umiditatea și schimbările de vânt. Apoi, o fază de nori strălucitori format deasupra suprafeței apei înconjurat de nori în jurul ei, care sunt gri închis, sau de obicei, de asemenea, cunoscut sub numele de nori cumulonimbus.

Dacă apare fenomenul norului, atunci este sigur că va apărea o pâlnie viu colorată, care este alungită și în formă de spirală. Pâlnia spirală alungită va începe să fie vizibilă prin observare vizuală și pe suprafața apei se formează stropi de apă în toate direcțiile.

Vizual gura de scurgere de apă pot fi recunoscute de la forma sa, care este ca o proboscis sau o pâlnie țeavă lungă, și este văzut venind în jos de la un tip de nor cumulus congestiv sau cumulonimbus.

„Acest eveniment nu este doar rar, ci include și fenomene meteo extreme, deoarece prezintă o super celulă de furtună la o scară de microspațiu (zeci de metri)”, a explicat Erma într-o declarație oficială LAPAN, joi (1/21/2021).

Erma a adăugat că este foarte puțin găsit că gura de scurgere de apă poate dura mult timp sau chiar muta de la apă la uscat. Deoarece sprijinul de umiditate sau umiditate produse de o apă de suprafață tinde să aibă caracteristici distinctive, prin urmare, gura de scurgere de apă care o dată format într-o zonă, potențial mare se poate întâmpla din nou în regiune.

Formarea norilor cumulonimbus și efectele lor
Formarea rapidă a norilor cumulonimbus poate declanșa fenomene meteo extreme, ar fi furtuni, forfecare a vântului și scurgere de apă.

Acest lucru se datorează faptului că mamelonul târnăcopului apare, în general, din cauza unei întâlniri sau coliziuni între două vânturi care au caractere diferite sau din cauza apariției forfecare a vântului, acest vânt este apoi ridicat (updraft), și consolidată de condițiile de instabilitate a aerului înconjurător.

Intens cumulonimbus activitate nor undeva este de fapt în valoare de ceas afară pentru, pentru că cu aceste circumstanțe are potențialul de a genera un vârtej. Dar, în realitate, până acum fenomenul de târnăcop mamelon este încă foarte dificil de prezis.

0 Replies to “Diferite Wind Nipple Beliung și apă gura de scurgere care a avut loc în Wonggiri”