În cazul în care ministrul întreprinderilor de stat

După ratificarea Regulamentului Prezidențial nr.55 din 2019 privind accelerarea Programului pentru transportul rutier pe bază de baterii, Indonezia pare să fi început să se miște rapid pentru lansarea acestui program. Una dintre ele este reducerea dependenței de importurile de păcură (BBM).

În cazul în care ministrul întreprinderilor de stat (SOE), Erick Thohir, ”Mașinile electrice sunt una dintre pasiunile noastre în a iubi pământul”. Asta a spus într-una dintre fotografiile postate pe contul ei de Instagram @erickthohir.

Este cunoscut faptul că consumul de combustibil al Indoneziei a ajuns la 1,5 milioane de barili pe zi, majoritatea fiind furnizată din importuri. Această sumă costă echivalentul Rp200 trilioane pe an. Prin urmare, accelerarea programului de motociclete electrice pe bază de baterii este de așteptat să reducă combustibilul la 77.000 de barili/zi în scenariul inițial.

Dacă Indonezia este capabilă să reducă în mod constant reducerea combustibilului în proiectare, atunci Indonezia ar putea reduce nivelurile de dioxid de carbon (CO2) cu 11,1 milioane de tone de CO2-e până în 2030. În plus, acest impact nu se va resimți doar asupra sectorului de mediu, ci poate salva și cursul valutar al țării în jur de 1,8 miliarde USD.

Și pentru a atinge obiectivul până în 2030, numărul de vehicule electrice în Indonezia trebuie să existe deja în jur de 2 milioane de unități de vehicule pe patru roți și 13 milioane de unități de vehicule pe două roți. Până în prezent, unitatea pe patru roți este cel mai evidențiat, dar ceva timp în urmă, GNFI a raportat despre Budi Luhur-Sport Electric Vehicle 01 (BL-SEV01) motor electric.

Acest motor electric a devenit un adevărat deal și a contribuit la Universitatea Budi Luhur din Jakarta la dezvoltarea științei prin cercetarea vehiculelor electrice. Acest motor electric poate fi o opțiune despre modul în care infrastructura de vehicule electrice pe două roți în Indonezia.

Citeste mai mult: Acest lucru este BL-SEV01, un motor electric creat de Universitatea Budi Luhur

Vehiculele electrice sunt, de asemenea, de buzunar friendly
Anterior, GNFI citat ministrul de SOEs, Erick Thohir, despre ikhtiar dragoste pământ cu programul de masini electrice în Indonezia. Erick a scris această teză după efectuarea de studii masina electrica si verificarea facilităților de public electrice vehicul stație de încărcare (SPKLU) în Denpasar, Bali.

În încărcarea sa, Erick a explicat că anterior o excursie de la Jakarta-Bali cu masina conventionala si cumpararea de combustibil ar putea costa până la Rp1.1 milioane. Cu toate acestea, după efectuarea de teste folosind masini electrice, se dovedește că costul suportat pentru a realimenta în SPKLU este de numai Rp200,000.

Analizând rezultatele studiului, Erick a apreciat că utilizarea vehiculelor electrice poate reduce dependența publicului de combustibil și de combustibilul de import. Chiar și pentru moment, pentru utilizatorii de vehicule electrice, a dezvăluit Erick, va primi un tarif redus de energie electrică pentru încărcarea pe timp de noapte.

”PLN oferă o reducere de 30%”, a declarat Erick în declarația sa scrisă, citând Detikcom.

PT PLN (Persero) și ministrul de resort, Erick Thohir, la sfârșitul lunii decembrie 2020, au efectuat într-adevăr teste de mașini electrice cu rute de călătorie de la Jakarta la Bali. În plus față de studiile de mașini electrice, ei monitorizează și verifica, de asemenea, SPKLU la mai multe puncte a trecut, care va satisface nevoile utilizatorilor de vehicule electrice mai târziu.

Există patru suplimentare SPKLU care au fost inaugurate, și anume SPKLU Rest Area KM 207 Palikanci, SPKLU Rest Area 379 Batang, SPKLU Rest Area KM 519 A Sragen, și SPKLU Rest Area KM 519 B Sragen. Ulterior, PLN vizează construirea a 2.400 SPKLU care vor fi răspândite în toată Indonezia până în 2025

Asta înseamnă că până acum au existat 46 SPKLU care au fost răspândite în întreaga Indonezia. În plus față de cele patru spklu, alte distribuții SPKLU includ:

 

0 Replies to “În cazul în care ministrul întreprinderilor de stat”