Încărcarea bateriei vehiculului electric suficient 5 minute. Nu, omule!

Citind titlul de mai sus poate tovarăși GNFI confuz, este adevărat că bateriile vehiculelor electrice pot fi încărcate pe deplin în termen de 5 minute? Dar prietenii nu citesc greșit, pentru că cea mai recentă tehnologie este în curs de dezvoltare.

Dacă vorbim despre încărcarea bateriilor vehiculelor electrice, care este cel mai rapid și mai rapid lucru de făcut acum? Probabil aproximativ 5-8 ore cel mai devreme. Ei bine, în viitor, tehnologia de încărcare a bateriilor auto / motoare electrice va fi chiar mai nebun, doar 5 minute, bateria este complet încărcat.

Cel puțin mai devreme decât realimentăm, nu?

Tehnologia de ultimă oră care era ”imposibilă” a fost introdusă de producătorul de baterii litiu-ion StoreDot și produsă de Eve Energy în China pe o linie de producție standard.

Potrivit The Guardian, bateria unui vehicul electric capabil să se încarce complet în 5 minute a fost produsă pentru prima dată în fabrică. Acest lucru marchează cu siguranță un pas semnificativ către era vehiculelor electrice atunci când vine vorba de încărcarea bateriilor pentru a fi la fel de rapid ca realimentarea cu benzină sau vehicule diesel.

Vehiculele electrice reprezintă o parte importantă a acțiunii de abordare a crizei climatice, dar a rămâne fără costuri în timpul deplasării este o preocupare pentru conducătorii auto. Noua baterie litiu-ion a fost dezvoltată de StoreDot și fabricată de Eve Energy în China pe o linie de producție standard.

Standarde de încărcare ”extreme”
Pentru StoreDot, viteza de încărcare a bateriei nu este nouă pentru ei. Cel puțin producătorul a demonstrat cu succes baterii „extrem de rapide de încărcare” pe telefoane mobile, drone și scutere electrice.

În prezent, aproximativ 1.000 de baterii sunt produse cu tehnologie de încărcare extremă pentru producătorii de automobile electrice din alte companii. mai multe corporații gigant de tehnologie, ar fi Daimler, BP, Samsung, și TDK au investit aproximativ 130 milioane dolari în StoreDot în legătură cu această tehnologie. De asemenea, a fost numit „Pionierul finanțării noilor energii” de către Bloomberg anul trecut.

Folosind infrastructura de încărcare disponibilă, StoreDot își propune să livreze 100 de mile de încărcare rapidă a bateriei vehiculelor electrice până în 2025.

Explicație tehnică, funcționează
În general, bateriile li-ion folosesc în prezent grafitul ca electrozi, iar rolul ionilor de litiu este utilizat pentru a stoca sarcina (puterea soției), similară cu powerbank aproximativ.

Dar, spre deosebire de bateriile li-ion convenționale, bateriile stocate în oot înlocuiesc grafitul cu nanoparticule semiconductoare, astfel încât ionii să poată curge mai repede și mai ușor.

Nanoparticulele fabricate în prezent din germaniu sunt, de fapt, solubile în apă și mai ușor de manevrat în procesul de fabricație. În viitor, StoreDot a declarat că va folosi materiale din siliciu mult mai ieftine, iar acest prototip este de așteptat să fie realizat până la sfârșitul anului 2021.

Bateriile devin concentrația producătorilor de vehicule electrice
Doar pentru informare, prietene, în prezent zeci de companii din întreaga lume dezvoltă în prezent baterii de încărcare rapidă, ar fi Tesla, Enevate și Sila Nanotehnologii, toate acestea lucrați pe electrozi de siliciu.

În timp ce unele alte companii, folosesc diferite structuri compuse, ar fi marca Echion care utilizează nanoparticule de oxid de niobiu.

Deci, era de încărcare rapidă în viitor pare a fi nu numai deținute de telefoane mobile, dar vehicule electrice, de asemenea. Desigur, acest lucru este apreciat.

 

0 Replies to “Încărcarea bateriei vehiculului electric suficient 5 minute. Nu, omule!”