Aici sunt 5 ornamente de Minang tradiționale Pelaminan Decorare care nu ar trebui să fie uitate

Căsătoria este un lucru sacru și cel mai frumos moment din viață. Este firesc ca fiecare cuplu încearcă să-și exercite toate gândurile și energia lor pentru a face ziua perfectă. Toate detaliile nu trec neobservate, variind de la rochia de mireasa, la sex.

Pelaminan este un dispozitiv important în nunti, inclusiv în nunti comunitare în zona Padang. În minang nunti traditionale, nunta include rochie de mireasa, de obicei, dominată de aur și culori roșii, similar cu hainele de daro (mireasa) și marapulai (mire).

Decorarea ar trebui să dea impresia de frumusețe, lux, și splendoarea cu o varietate de ornamente. Acest lucru se datorează faptului că nunta devine locul unde mireasa stă și devine destinația sau concentrarea invitaților care vin. Mai mult decât atât, acesta conține semnificații legate de noua viață care va fi explorată de mireasă și va afișa straturile sociale ale familiei în comunitate.

Dacă doriți să aduceți o petrecere de nuntă minangkabau tradițională, desigur, există unele reguli legate de ornamente de decoratiuni pelaminan care nu ar trebui să fie uitate.

1. Fire de aur țesături brodate

În nunta tradițională Minang tradițională, se va simți mai puțin completă și semnificativă în cazul în care nu există nici o cârpă decorativă. Prezența acestei cârpe decorative devine una dintre caracteristicile obiceiurilor și culturii Minang. În decorarea pelaminan, de obicei, voalul sau decorarea pe spate (fundal) pelaminan folosind o cârpă brodată cu broderie de aur și sculptură cu model Minang.

Desigur, în fiecare decor de bagonjong pelaminan există locuri pentru mireasa si parintii ei. În scaun va fi ornamentat banta gadang (perne mari) în camera principală, precum și în camera de companie sau partea dreaptă și stângă a camerei principale.

Banta gadang devine un simbol al prestigiului pentru familiile care organizează nunți. Numărul de banta gadang pe pelaminan indicii la numărul de animale care au fost sacrificate pentru consumul de festivități petrecere de nuntă.

3. Plafon Pelaminan

Pe tavan pelaminan ornamentat sub formă de angkin, realizate din satin sau pânză de catifea wama diferite, ar fi flori, fluturi, sau alte forme. Angkin a fost lăsat atârnat de capul mirelui în timp ce juxtapus la nuntă.

Pelaminan este mai frumos cu ornamente karamalai, realizate din hârtie de argint sub formă de fire de mărgele, care simbolizează relații de familie de durată. În plus, există, de asemenea, limbi, sub forma unei cravate din satin sau catifea de aur, simbolizând unul trebuie să păstreze limba și cuvintele de la ofensatoare altele.

4. Perdele sau plase de țânțari stratificate

Următorul ornament important este perdele sau plase de țânțari stratificate, situate în fundalul locului juxtapus cu cele două mirese. Perdele trebuie să fie ciudat, poate fi 3, 5, sau 7 straturi, cu cât poziția este mai mică, cu atât stratul de perdele este mai mic.

Această perdea este un marker al statutului social al familiei miresei. Cele mai multe perdele sunt 7 straturi și sunt de obicei destinate căsătoriei între nobili sau cei din mijloc. Perdele sunt, de asemenea, un simbol că femeile ar trebui să fie în măsură să mențină demnitatea lor de interferențe din afara.

5. Galuang

În cele din urmă, lângă scaunul de mireasă este plasat galuang, un fel de cadru curbat similar cu o poartă. Galuang este, de obicei, stratificat cu mai multe culori de tesatura si echipat cu repere din bambus stratificat pe laturile sunt echipate.

Prezența galuangului indică faptul că nunta este un eveniment al nobilimii. Cu toate acestea, există mai multe variante de galuang, astfel încât forma nu este întotdeauna curbat.

 

0 Replies to “Aici sunt 5 ornamente de Minang tradiționale Pelaminan Decorare care nu ar trebui să fie uitate”