Dayok Nabinatur, alimente tradiționale regulate care conțin sfaturi

Autor: Rifdah Khalisha

Sumatra de Nord, provincia cu a patra cea mai mare populație din Indonezia, are o varietate de patrimoniu culinar, variind de la tradițional la modern. Nici o excepție în zona simalungun cu produsele alimentare tradiționale, dayok nabinatur. Acest culinar a devenit o parte din viața oamenilor.

În limba Simalungun, dayok înseamnă pui și nabinatur înseamnă reglementate. Deci, dayok nabinatur este un fel de mâncare din carne de pui, cu adaos de un copac-ca asezonare aromatizare (holat), ar fi copac sikkam. Apoi, prezentarea se face în mod regulat.

Oamenii Simalungun sunt încă în mod activ moștenire acest culinar din generație în generație. Deci, nu e de mirare dacă oamenii din Simalungun care rătăcesc încă înțeleg procesul de a face și de a prezenta dayok nabinatur. Ei înțeleg, de asemenea, sensul filosofic al sfaturilor sale înălțate.

În trecut, acest culinar a fost servit doar regilor și nobililor în timpul Regatului Simalungun. Bucătarul care a făcut-o trebuie să fie și bărbat. Cu toate acestea, cu ori, toate cercurile au fost capabili să se bucure de dook profetic și bucătari de sex feminin poate face, de asemenea.

Doyok nabinatur nu se găsește adesea la evenimente tradiționale simalungun, ci și la evenimente importante de familie, ar fi sărbători de ziua de naștere, absolviri, acceptarea locurilor de muncă, lăsarea copiilor și așa mai departe. În evenimentele religioase din biserică, de asemenea, folosit pentru a servi acest culinar.

Selectarea ingredientelor de bază ale cocoșului

 

0 Replies to “Dayok Nabinatur, alimente tradiționale regulate care conțin sfaturi”