Explorarea privilegiilor filozofice și semnificații în spatele Blankkon

Blankkon este un cap de sex masculin în tradiția modei javaneze. În general, este fabricat din tesatura simplu sau model decorativ (batik). Materialul este pliat, înfășurat și cusut, astfel încât să aibă forma unei pălării care poate fi purtată direct.

Mai ales, în spatele blagkon există o semnificație filosofică profundă, sub formă de speranță în valorile vieții. Oamenii vechi javaneză a crezut că capul unui om are o semnificație serioasă și specială, astfel încât utilizarea de blankkon a devenit un articol de îmbrăcăminte de zi cu zi sau îmbrăcăminte obligatorie.

În trecut, realizarea de blankkon nu a putut fi făcută de nimeni. Acest lucru se datorează faptului că există o determinare a pakem sau propriile norme. Deci, numai artiștii care înțeleg și au expertiză legate de pakem poate face blankkon.

Practic blankkon este fabricat din tesatura dreptunghiulara, și anume pânză iket sau pânză udeng. Materialul are o lățime și o lungime de aproximativ 105 cm x 105 cm. Cu toate acestea, blankkon moderne sau permanente folosesc deja tesatura mai puțin, doar jumătate din dimensiunea tesatura.

Dimensiunea standard a blankkonului se măsoară de la distanța dintre linia transversală a urechii drepte până la urechea stângă, prin înașirea capului și prin frunte. Prietenii pot găsi cel mai mic blankkon numerotate 48 și cel mai mare numerotate 59.

Împlinirea pakem și valoarea frumuseții are o mare influență asupra valorii blankkon. Pakem mai împlinitoare, cu atât valoarea blankkon-ului este mai mare, în timp ce valoarea frumuseții se bazează pe gustul și dispozițiile standardelor sociale. Nu numai în momentul fabricării, ci și în timpul utilizării.

În cele mai vechi timpuri, au existat mulți bărbați în societatea javaneză care alungit părul lor. Cu toate acestea, ei nu lasă părul ei se desface în dezordine, ci mai degrabă întotdeauna cravată-l cu o cârpă sau rola îngrijit la partea din spate a capului. Această atitudine este o formă de auto-control

Ei vor dezlega părul lor numai atunci când acestea sunt acasă sau într-o dispută, ar fi lupte și războaie. Pentru comunitatea de la acel moment, eliminarea headgear și permițându-se părul dezlega arată o formă de overflow emoționale sau furie de vârf. Deci, blankkon poate fi un avertisment pentru a fi întotdeauna blând și țineți înapoi emoții.

Intrarea învățăturilor islamice în Java dă sens suplimentar obiceiului de a folosi blankkon. În societatea javaneză, utilizarea blankkon are propria sa semnificație. Omul trebuie să păstreze întotdeauna și să acorde o atenție la coroana lui, și anume capul, parul, și fata ca partea cea mai importantă și onorabilă.

Blangkon are o formă specială, există falduri circulare pentru a acoperi capul și există un mondolan sau sferă pe spate. În spatele acestei forme speciale, pânza blankkon care acoperă capul a 17 falduri simbolizează prezența a 17 rakaat în 5 ori de rugăciune. Prezența mondolanilor pe spate împiedică, de asemenea, utilizatorii săi să doarmă.

Filtru blankkon trebuie să vă asigurați că mondolan este chiar în mijloc și drept în sus ca un memento că utilizatorii săi sunt întotdeauna drepte pentru a efectua comenzi și nu rândul său, un ochi orb la Atotputernic. Între timp, pânza rămasă de lângă mondolan, până la 6, a devenit un simbol al pilonilor credinței în învățăturile islamice.

 

0 Replies to “Explorarea privilegiilor filozofice și semnificații în spatele Blankkon”