Exploreaza 5 fapte unice de Bajapuik Tradiție în Minang Pariaman nunta traditionala

Oamenii din Sumatra de Vest încă respectă regulile și procedurile obiceiurilor Minang în viața lor de zi cu zi. Această moștenire de puyang sau strămoșii vor continua să fie aplicate de-a lungul generațiilor pentru copii și nepoți. Sperăm că acest obicei rămâne durabil și nu se estompeze departe de ori.

Inclusiv bajapuik, minang tradiție tradițională de nunta care există numai în zona Padang Pariaman. Oamenii din această zonă consideră bajapuik ca pe o obligație pentru familiile femeilor de a „ridica” bărbații cu bani japuik înainte de a încheia un contract de căsătorie.

Kawan se poate uita la tradiție mai mult într-un rezumat al următoarelor 5 fapte unice ale tradiției Bajapuik.

1. Tradiția de „Ridicarea” Bărbați, nu „Cumpararea” Men

După se știe, oamenii minangkabau aderă la sistemul de rudenie matrilină, și anume fluxul de descendențe din partea mamei, glorificând mamele și femeile ca sursă de viață. Fiica va primi toată moștenirea, atât pământul, casele, cât și altele. În timp ce băiatul nu are dreptul la moștenire

De fapt, un bărbat căsătorit va prelua rolul de urang sumando. Urang sumando înseamnă că soțul va trăi pe o barcă ca un oaspete la casa soției sale. Deși în obiceiul Minang această poziție este ca cenușa în ateh tunggua sau poziția slabă, dar familia soției și soția încă mai au un mare respect pentru el.

Prin urmare, femeia și familia ei vor ridica partea bărbatului. În timpul momentului de preluare, familia femeii a fost fericită să predea niște bani japuiți bărbaților. Cei mai mulți cred că banii este japuik pentru a „cumpăra”, dar este de fapt mai adecvat numit „ridicarea” bărbați.

2. Inspirat povestea profetului și Siti Khadija

Potrivit surselor, tradiția bajapuik a început atunci când Pariaman a devenit prima zonă din Sumatra de Vest care a acceptat prezența învățăturilor islamice. Deci, nu este de mirare că obiceiurile minangkabau sunt obținute din Coran. Zicala minang a spus, adaik basandi syarak, syarak basandi kitabullah ceea ce înseamnă întregul obicei de Minang, în conformitate cu shari’a islamice.

Deci, tradiția poporului Pariaman este inspirată de povestea căsătoriei profetului cu Siti Khadija. În acel moment, Khadija i-a dat o parte din avere profetului pentru a-și onora și ridica diploma.

 

0 Replies to “Exploreaza 5 fapte unice de Bajapuik Tradiție în Minang Pariaman nunta traditionala”