Ia să știu Kediri, cel mai bogat oraș din Indonezia, cu venituri fantastice!

Prieteni de GNFI, cu siguranță credeți că cel mai bogat oraș din Indonezia este Jakarta? Se pare că a fost o mare greșeală. Titlul de cel mai bogat oraș este fixat pe orașul Kediri (nu Regența Kediri).

Kediri este un oraș în provincia Java de Est, este situat la 130 km sud-vest de Surabaya și este al treilea oraș ca mărime (bazat pe populatuon) în Java de Est, după Surabaya și Malang.

Orașul Kediri are o suprafață de 63,40 km pătrați, iar întreaga zonă este mărginită de Regența Kediri. Orașul Kediri este împărțit de râul Brantas care se întinde de la sud la nord de-a lungul a 7 kilometri.

Conform Registrului Populației și Registrului Civil al orașului Kediri, populația orașului Kediri în anul 2019 a fost de 294.950 de persoane cu o densitate a populației de 4.652,20 persoane / km2.

Fiind site-ul unei capitale antice pentru regatul javanez, orașul este unul dintre principalele centre culturale pentru javaneză și în oraș conține, de asemenea, unele ruine antice și temple din Epoca Regatului Kediri și Regatul Majapahit.
Cei mai bogați parametri ai orașului se bazează pe cele mai recente date publicate de Agenția Centrală de Statistică (BPS) în 2018. Nivelul de prosperitate al unui oraș sau district se măsoară prin indicatori de venit pe cap de locuitor, calculați din produsul intern regional brut (PIB) împărțit la populație.

Din acest parametru, Kediri devine cel mai prosper oraș (cu excepția districtelor) din țară. Orașul are un venit pe cap de locuitor de Rp449.23 milioane/an, o diferență considerabilă față de orașul Bontang (Rp337.95 milioane), care este pe locul al doilea.

De fapt, valoarea nominală înregistrată de Kediri nu reprezintă până la jumătate din PIB-ul nominal pe cap de locuitor înregistrat în Surabaya (Rp188,73 milioane).

Trebuie subliniat, cel mai prosper oraș de aici nu înseamnă că întreaga populație devine prosperă. Deoarece venitul pe cap de locuitor nu arată o cotă chiar de venit.

S-ar putea ca această prosperitate să fie centrată pe un strat mic al populației comunității, deoarece ei controlează resursele economice din zonă.

În plus, veniturile mari din industria soiurilor industriale la scară largă, împreună cu populația totală de kediri, care este relativ mică, face ca acest oraș să aibă un PIB ridicat pe cap de locuitor.

 

0 Replies to “Ia să știu Kediri, cel mai bogat oraș din Indonezia, cu venituri fantastice!”