Jakarta în cele din urmă iese cele mai frumoase 10 orașe din lume, se poate?

În 2020, DKI Jakarta nu mai este clasat în primele 10 orașe din lume. Nivelurile de congestie din Jakarta în 2020 au arătat o scădere. Se bazează pe Tom Tom Traffic Index.

Prin încărcarea pe contul oficial de Instagram al Guvernului Provincial Dki Jakarta, bazat pe datele Tom Tom Traffic Index, Jakarta se află acum pe locul 31 dintr-un total de 416 orașe măsurate. Pe lângă faptul că sunt în afara topului 10 cele mai frumoase orașe din lume.

Compania specializată în tehnologie a site-ului a publicat rapoarte privind situația traficului în 416 orașe din 57 de țări.

Se menționează că, din 2017, clasamentul Jakarta a continuat să se îmbunătățească până în acest an. În 2017, Jakarta s-a clasat pe locul 4 în topul celor mai populare orașe din lume, cu o rată de congestie de 61%. Apoi a ajuns pe locul 7 în 2018, cu o rată de congestie de 53%.

Apoi, în 2019 s-a pe locul 10, cu o rată fixă de congestie de 53%. Ultima dată în 2020 s-a clasat pe locul 31, cu o rată de congestie de 36%. Aproape în fiecare an arată întotdeauna progrese bune.

În această încărcare, nu este menționată cauza scăderii congestiei DKI Jakarta. Deși la mijlocul anului trecut PSBB a fost slăbit și a existat o frână de urgență din nou, dar activitățile de rezidenți în afara casei sunt încă restricționate.

În plus, institutul ITDP a dezvăluit că există cel puțin două politici de transport în Jakarta care afectează reducerea nivelului de congestie în Jakarta, și anume integrarea între modurile de transport și eforturile de a crea drumuri ecologice prietenoase cu pietonii și bicicliști.

Jakarta este, de asemenea, considerat a fi făcut o accelerare semnificativă în ultimii doi ani, după ce anul trecut a fost capabil să se claseze pe locul al doilea cu titlul ”Mentiune onorabila” în același eveniment. În plus, Jakarta are un impuls considerabil în prezența Mass Rapid Transit (MRT) și Light Rail Transit (LRT).

Prezența a două servicii moderne de transport a fost, de asemenea, proiectat pentru a fi integrate cu serviciile TransJakarta, care au fost cele mai importante de transport public din oraș. Creșterea inovării și a calității transportului în masă este unul dintre principalii factori în scăderea ratei de congestie jakarta.

 

0 Replies to “Jakarta în cele din urmă iese cele mai frumoase 10 orașe din lume, se poate?”