Swallow’s Nest, Indonezia’s Commodity Treasure Worth Rp500 Trilioane

Se spune că de la începutul dinastiei Qing, chinezii au consumat cuiburi de păsări pentru a menține sănătatea organismului. Până acum, portofelele de cuiburi de păsări sunt încă un meniu preferat în restaurantele chinezești. Nu puțini dintre ei sunt dispuși să cheltuiască mai mulți bani pentru a mânca acest ”aur alb”.

Nu numai consumate direct, cuiburi de înghițire sunt, de asemenea, dezvoltate într-una dintre materiile prime de produse cosmetice și produse de înfrumusețare. Chiar și celebrul cuib de înghițiți era în plină expansiune în 2015.

La acel moment studiul a constatat că cuiburile de rândunică s-au dovedit a avea un conținut de 10 la sută acid sialic. Un conținut similar este conținut în ouă și carne, dar cuiburile de înghițire au cel mai mare conținut. Chiar și conținutul de alte mărfuri nu este mai mult de 1 la sută.

Nu numai că, cuiburi înghiți sunt, de asemenea, celebru pentru care conțin colagen și alte beneficii care până acum se crede că pentru a crește inteligența copiilor în uter. Privind la bogăția conținutului său singur, nu este surprinzător faptul că cuibul derivat din saliva acestei rândunele până acum vânate de către poporul chinez, în special.

A început prin livrarea a 14 tone de cuiburi de rândunică în 2015, ajungând la 26 de tone în 2016 și la 52 de tone în 2017. Până în cele din urmă ministrul comerțului, M. Lutfi.

”Acest cuib de păsări portofel este ceva interesant, am raportat la domnul președinte pentru că am spus, eu sunt sigur că creșterea vizată a RPJMN (Planul Național de Dezvoltare pe Termen Mediu) va fi realizat de către Ministerul Comerțului”, a declarat Lutfi la lansarea Indonesia Store Digital Trading Platform (IDNStore), joi (14/1/21) citat de CNBCINdonesia.com.

Mărfurile non-petroliere și de gaze care au potențialul de a închide deficitul de cont curent și deficitul balanței comerciale
Mai mult, Lajut Lutfi a dezvăluit că numai în timpul pandemiei sau în perioada ianuarie-noiembrie 2020, valoarea importurilor de cuiburi de rândunică din China din Indonezia a ajuns la 350,93 milioane usd. Sau o creștere de 88,6% față de aceeași perioadă din 2019, care a ajuns la 186,07 milioane dolari SUA.

Ministrul Agriculturii, Syahrul Yasin Limpo, a explicat, de asemenea, despre creșterea exporturilor de cuiburi de rândunică care nu s-au retras în timpul pandemiei. Pe baza datelor IQFAST de la Agenția de Carantină Agricolă (Barantan), numărul exporturilor de cuiburi de rândunică a ajuns la 1.155 tone, cu o valoare de Rp28,9 trilioane.

Până în prezent, cuiburi înghiți nu au fost privite la maxim ca o marfă non-petrol și gaze de export, care poate ajuta la depășirea inegalității de deficit comercial și deficitul de cont curent al Indoneziei. Ca deficitul de cont curent este încă comună în fiecare trimestru.

În ceea ce privește urmărirea inegalității în ceea ce privește deficitul comercial, Indonezia s-a bazat doar pe alte produse, ar fi grăsimile, uleiurile de origine animală, uleiurile vegetale, mașinile, echipamentele electrice, vehiculele și piesele.

”Suntem producători de cuiburi de rândunele. Se pare că exportatorul [a trimis] 2.000 de tone de cuiburi de rândunică. din care 110 tone au fost acreditate și vândute direct rpc (Republica Populară Chineză). Vă puteți imagina de la 110 tone, cu 1 kilogram în valoare de Rp25 milioane și restul vom trece mai multe țări de escală, ar fi Hong Kong, Vietnam, Malaezia, și sfârșitul RPC. Calculăm prețul, numai 2.000 de tone înmulțit cu Rp25 milioane, valoarea Rp500 trilioane, ceea ce înseamnă [echivalentul] 3,5 miliarde (miliarde) de dolari SUA”, a declarat Lutfi citat de CNBCIndonesia.com (1/17/2021).

0 Replies to “Swallow’s Nest, Indonezia’s Commodity Treasure Worth Rp500 Trilioane”