Trei dintre cele șase țări ASEAN sunt estimate să se redreseze în 2021, dar..

Dintre cele șase economii majore din ASEAN, se preconizează că trei vor începe recuperarea în 2021, în timp ce celelalte trei se vor lupta în continuare pentru a se redresa.

Modelul de redresare preconizat al celor șase țări se bazează pe previziunile de stat ale Fondului Monetar Internațional (FMI) privind PIB-ul real, cifra pentru 2019 fiind de 100 de linii de bază, compilată de Nikkei Asia. Vietnam, Indonezia și Malaezia au obținut note peste 100, ceea ce înseamnă că economiile celor trei țări vor avea o creștere economică în 2021, comparativ cu nivelurile anterioare pandemiei din 2019. Cu toate acestea, cele șase țări ASEAN se vor confrunta în continuare cu incertitudine din cauza epidemiei, precum și performanța noii administrații din America sub Joe Biden.

Între timp, potrivit S&P Global. Vietnamul va conduce creșterea ASEAN cu un indice de creștere estimat de 108,4 și va crește cu 10,9% în termeni reali până în 2021, mai mare decât orice altă țară din regiunea Asia-Pacific, după o creștere de 2,91% în 2020. O realizare fantanstis, mai ales într-un moment în care alte țări sunt în creștere minus.

Vietnamul este singura dintre cele șase mari țări ASEAN care înregistrează o creștere economică reală până în 2020, datorită succesului său rapid în suprimarea pandemiei de coronavirus. În plus, țara a convins cu succes investitorii globali de capacitatea Vietnamului de a-și gestiona economia în mijlocul unei crize ca aceasta.

„Multe companii globale sunt flocking în Vietnam, care este un avantaj pentru exporturile sale”, a declarat Yuta Tsukada de la Institutul de Cercetare din Japonia. Având în vedere costul scăzut de producție din țară, Tsukada vede mai multe companii schimbarea operațiunilor acolo din China, în cazul în care războiul comercial dintre Washington și Beijing continuă.

Indonezia însăși va urma pe locul al doilea, cu un indice de creștere de 104,5. Legea privind drepturile de autor adoptată anul trecut va oferi flexibilitate companiilor și va atrage noi investiții. În timp ce Malaezia este clasat pe locul 3, cu un indice de 101.3. Conform previziunilor, exporturile produselor emblematice ale țării vecine, ar fi electronicele, s-au redresat după stabilizarea economiei globale, după a scris Nikkei Asia.

Între timp, celelalte trei țări de frunte ale ASEAN, Singapore, Filipine și Thailanda, nu sunt de așteptat să treacă de 100 până în 2022.

Sectorul turismului din Thailanda, care reprezintă aproximativ 20% din PIB, se va lupta, de asemenea, să se redreseze în 2021. Exporturile de automobile, principalul motor al creșterii țării, sunt, de asemenea, puțin probabil să se redreseze până la nivelurile din 2019.

Perspectivele pentru cheltuielile de consum filipinez este sumbră, având în vedere încetinirea vânzărilor de autoturisme și alte bunuri. Sectorul turismului din Singapore este, de asemenea, probabil să lupte pentru a recupera.

În ciuda diferențelor în proiecțiile de creștere, cele șase economii de conducere ale ASEAN ar putea fi afectate de dezvoltarea globală a pandemiei de coronavirus, precum și politica SUA sub președintele ales Joe Biden, după ce el preia funcția pe 20 ianuarie.

Deși vaccinul COVID-19 este disponibil în anumite regiuni, este posibil să nu fie răspândit în unele țări în curs de dezvoltare pentru o lungă perioadă de timp. Eficacitatea sa împotriva noilor variante virale găsite în Regatul Unit și în alte părți nu a fost, de asemenea, dovedită.

 

0 Replies to “Trei dintre cele șase țări ASEAN sunt estimate să se redreseze în 2021, dar..”