Ultima! Aceasta este cea mai bogată regență din Indonezia

La sfârșitul anului 2020, Agenția Centrală indoneziană de Statistică (BPS) a publicat oficial cele mai recente date privind produsul intern regional brut (PIB) în toate regencies / orașe din Indonezia. Fluxul de date constă într-un PIB total complet cu PIB-ul pe cap de locuitor, atât sub formă de prețuri fixe, cât și de prețuri constante.

După știm, PIB-ul este un indicator comun utilizat pentru măsurarea nivelului de sărăcie al unei regiuni. Pentru a fi mai exact, PIB-ul se calculează din nou pe cap de locuitor (împărțit la populație).

Indicatori de calcul
Produsul intern regional brut sau PIB-ul este valoarea adăugată generată de toate unitățile de business dintr-o anumită regiune. PIB-ul poate fi definit, de asemenea, ca valoarea bunurilor și serviciilor finale (netă) produsă de toate unitățile economice.

Tranzacțiile economice care vor fi calculate sunt tranzacții care au loc în zona internă a unei regiuni, indiferent dacă sunt efectuate de rezidenții din zonă sau de alte comunități (nerezidenți). Metoda utilizată de această dată este metoda de calculare a PIB-ului pe baza aplicării prețului.

PIB-ul pe baza prețului se aplică înseamnă că valoarea adăugată a bunurilor și serviciilor se calculează utilizând prețul predominant pentru fiecare an. Prin utilizarea prețurilor predominante, putem vedea schimbările care au loc în sectorul economic. În plus, este, de asemenea, posibilitatea de a vedea structura economică deținută de un oraș, regiune sau provincie.

Se poate spune că PIB-ul este valoarea adăugată totală a bunurilor și serviciilor generate de toate activitățile economice din regiune într-o anumită perioadă a anului, care este, în general, în termen de un an.

De obicei, datele privind PIB-ul sunt prezentate sub formă de cap de locuitor, la fel ca și veniturile. PIB-ul pe cap de locuitor este o imagine de ansamblu și venitul mediu încasat de fiecare rezident timp de un an într-o regiune/ regiune.

PIB-ul pe cap de locuitor se obține din ponderea dintre PIB-ul total și populația unui oraș/provincie. Datele prezentate în această formă reprezintă unul dintre indicatorii care pot fi utilizați pentru a măsura nivelul de prosperitate al unei regiuni.

Referindu-se la datele Agenției Centrale de Statistică (BPS) 2019 publicate la sfârșitul anului 2020, Golful Bintuni este cel mai bogat district din Indonezia. Pib-ul pe cap de locuitor a atins Rp487.41 milioane, o creștere de Rp29.48 milioane față de perioada anterioară (Rp457.93 milioane).

PIB-ul pe cap de locuitor al Golfului Bintuni este echivalent cu de patru ori PIB-ul pe cap de locuitor al capitalului Papua, Jayapura. Zona cu o populație de 80.115 locuitori (2019) a fost premiată cu resurse naturale abundente, în special gaze naturale și diverse produse miniere. Bintuni Bay este sediul central al uneia dintre cele mai mari companii de gaze naturale din Indonezia, Tangguh LNG.

A doua poziție a fost ocupată de Insulele Anambas cu un PIB pe cap de locuitor de Rp412,05 milioane, o creștere de 10,19 milioane Rp față de perioada anterioară (Rp401,86 milioane). Deși locația este destul de izolată, districtul este renumit ca o regiune producătoare de petrol și gaze.

A treia poziție este ocupată de East Kutai Regency (Rp355 milioane, acest district este cea mai mare mină de cărbune care operează în Indonezia, care este în prezent gestionată de PT. Bumi Resurse Tbk (BUMI). Mina numită Kaltim Prima Koal acoperă o suprafață de 84.938 de hectare, care a fost înființată din 1982.

Kepulauan Seribu blocat pe locul al patrulea, cu o valoare nominală de Rp327.98 milioane, în sus un nivel față de perioada anterioară, care a fost pe locul cinci. Deși clasamentul a crescut, dar PIB-ul nominal pe cap de locuitor al miilor de insule a scăzut de fapt cu Rp10,81 milioane 1 66 de milioane 10,81 milioane 1 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000

A cincea poziție a fost ocupată de Natuna Regency cu un PIB pe cap de locuitor de Rp280,18 milioane, în crește 5,98 milioane Rp5.98 milioane față de recordul din 2018. Nu cu mult diferit de Insulele Anambas, districtul situat în Provincia Insulele Riau este angugerahi o mulțime de resurse naturale, în special petrol și gaze (petrol și gaze).

 

0 Replies to “Ultima! Aceasta este cea mai bogată regență din Indonezia”