Vă mulțumim pentru Porang, acest fermier trimis un stagiu în Japonia

Agustinus Adil, un fermier din interiorul East Manggarai, East Nusa Tenggara (NTT) a început să recunoască porang ca o plantă de valoare economică, din 2010. Anterior, el și o serie de alți fermieri din satul său considerat porang ca buruieni. Nu rar, ei încearcă să elimine oamenii care cresc sălbatici în grădini.

Deoarece tuberculii de porang sunt căutați de comercianți, Agus a început să planteze porang în mod regulat în grădina sa. Inițial, a plantat 30 de copaci. Apoi, el a continuat să crească numărul de copaci porang pe care le-a plantat în fiecare an. Acum, Agus a plantat 1,2 milioane de oameni.

Locuitorii din satul Lendo, satul Gunung Baru, districtul Komba City, Regency East Manggarai, East Nusa Tenggara (NTT) au declarat că până în 2015 locuitorii erau încă reticenți în cultivarea plantei, deoarece haraga este scăzută. Cu toate acestea, el a rămas concentrat și sârguincios în cultivarea oamenilor. Chiar și timp de cinci ani s-a stabilit de bunăvoie în grădină, doar pentru a planta și a avea grijă de oameni. De asemenea, el nu a renunțat la speranța de a invita alți fermieri din satul său să planteze porang.

În timp, prețul tuberculilor continuă să crească vertiginos. Anul trecut, un kilogram de tuberculi de porang umed a fost evaluat la Rp10,000, în timp ce tuberculii uscați au fost achiziționați pentru mai mult de Rp100,000 pe kilogram. Prin urmare, fermierii din satul său au început să cultive mulți oameni.

În același an, Agus a fost trimis de preotul paroh Mbata, părintele Bernadus Palus, Pr – un pastor cunoscut pentru atenția sa acordată agriculturii pentru a studia agricultura în Japonia.

„La început, am fost ezitant să merg în Japonia pentru că am fost abandonul școlar. Nu știu engleză”, a spus Agus.

Grijile lui Agus s-au disipat deoarece părintele Bernadus a continuat să-l încurajeze și i-a cerut uneia dintre rudele sale vorbitoare de limba engleză să-l învețe pe Agus. În martie 2020, Agus a plecat în Japonia.

„Simt că e un miracol al lui Dumnezeu. În acel moment, corona a început să intre în Indonezia. Dar călătoria mea în Japonia nu a fost un obstacol. Și, după trei luni în Japonia, vorbesc fluent engleza”, a spus Agus.

În Japonia, el a învățat despre să cultive până la prelucrarea tuberculilor în produse alimentare, băuturi și altele. În plus, el a studiat fabricarea de îngrășăminte organice și pesticide.

„Multe lucruri despre agricultură le-am învățat acolo. Vreau să aplic totul aici”, a spus el.

Agus a suferit un stagiu agricol de nouă luni în țara Sakura. S-a întors în Indonezia și a ajuns în satul său pe 20 decembrie 2020. Întoarcerea lui Agus a fost salutată de familia sa și de rezidenți.

De la Mbata, Centrul Parohial Mbata, Agus a fost escortat de părintele Bernadus împreună cu președintele East Manggarai Dprd, Heremias Dupa, membri ai DPRD Tarsan Talus și șeful Biroului pentru Agricultură Jhon Sentis. Între activitățile primitoare ale lui Agus, părintele Bernadus a povestit că îl cunoștea pe bărbatul de 49 de ani din centrul parohial, unde Agus spunea mereu despre oameni.

„În timpul slujimului meu pastoral din satul Lendo, i-am vizitat grădina. Sunt multe plante”, a spus părintele Bernadus.

În plus față de plantare porang, a spus el, Agus, de asemenea, plantate lemn, ar fi Sengon, Ara și Meni’i. Lemnul, acum este mare și produce izvoare. Oamenii lui Agus se bucură, de asemenea, de apă pentru nevoile lor de uz casnic, ar fi gătitul și spălarea.

Pastorul Bernadus a explicat că planta de porang a lui Agus a fost cumpărată de relația sa din Jakarta. Chiar și unele dintre relațiile sale din Japonia și Germania au venit să viziteze grădina porang a lui Agus de mai multe ori. Rudele sale au fost uimite de descoperirea lui Agus și i-au cerut să afle mai multe despre agricultură.

Părintele Bernadus a spus că l-a trimis pe Agus în Japonia pentru a învăța să proceseze tuberculii în alimente, băuturi și alte produse.

 

0 Replies to “Vă mulțumim pentru Porang, acest fermier trimis un stagiu în Japonia”